Muškaření - ocenění nejúspěšnějších sportovců ČRS za rok 2023

Vážení příznivci Petrova cechu,

před oceněním nejlepších sportovců ČRS, které proběhne 24. 2. 2024 v rámci výstavního veletrhu For Fishing v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech, představujeme největší úspěchy našich sportovců v roce 2023. Seřadili jsme je po jednotlivých sportovních odborech, a to podle počtu získaných medailí na mezinárodních šampionátech. Již jsme publikovali nejlepší dosažené výsledky v rybolovné technice, nyní přinášíme oceňované sportovce v lovu ryb udicí muškařením.

Na konci září (24.-30. 9. 2023) se konalo v Kanadě, v Britské Kolumbii, druhé Mistrovství světa žen v muškaření. Šampionátu se zúčastnilo 10 ženských týmů z celého světa. Naše muškařky pod vedením státního trenéra Jaromíra Šrama v této konkurenci opět zabodovaly a vybojovaly zlaté medaile a obhájily tak titul mistryň světa. V individuálním souboji to českému ženskému týmu zacinkalo hned dvakrát. Mistryní světa se stala Kateřina Švagrová a individuální stříbro přidala Eliška Marková. Ostatní členky týmu se umístily následovně: 9. Tereza Rutová, 18. Štěpánka Šimůnková Marková, 19. Markéta Procházková.

Ocenění ČRS převezmou:

Tereza Rutová

Kateřina Švagrová

Markéta Procházková

Eliška Marková

Štěpánka Šimůnková Marková

Jaromír Šram – státní trenér

image 50415617Česká ženská muškařská reprezentace pod vedením trenéra Jaromíra Šrama s medailemi z MS 2023 v Kanadě

V polovině září (12.-18. 9. 2023) se konalo 42. Mistrovství světa v muškaření, pořádání se zhostilo sousední Slovensko. Šampionátu se zúčastnilo 28 týmů z celého světa včetně vzdálených destinací jako je Nový Zéland či USA. Česká reprezentace vybojovala na tomto šampionátu stříbrné medaile. Naši reprezentanti se v této nabité konkurenci umístili na následujících individuálních pozicích: 5. místo David Chlumský, 7. místo Roman Heimlich, 14. místo František Kouba, 23. místo Lukáš Starýchfojtů a 62. místo Vojtěch Ungr.

Ocenění ČRS převezmou:

David Chlumský

Roman Heimlich

František Kouba

Lukáš Starýchfojtů

Vojtěch Ungr

Ivan Vančura - státní trenér

Igor Slavík - manažer reprezentace

image2Česká seniorská reprezentace muškařů po medailovém ceremoniálu na MS 2023 na Slovensku

V srpnu (8.-23. 8. 2023) se v Bosně a Hercegovině konalo 20. Mistrovství světa juniorů v muškaření. Česká juniorská reprezentace zde svedla neuvěřitelný boj do poslední vteřiny o třetí medailovou pozici, který nakonec prohrála s reprezentací Slovenska o pouhá dvě umístění (pár milimetrů na jednom ze sektorů v posledním kole). Čeští junioři tak skončili na celkovém čtvrtém místě, vzpruhou týmové nálady bylo krásné individuální 3. místo Tomáše Nového.

Ocenění ČRS převezme:

Tomáš Nový

IMG 20230723 WA0013Česká juniorská muškařská reprezentace na MS 2023 v Bosně a Hercegovině, kde Tomáš Nový získal individuální bronz 

Zeptali jsme se Jiřího Pejchara, předsedy Odboru LRU muška při Republikové radě ČRS, jak hodnotí uplynulou muškařskou sportovní sezonu: "Největšími úspěchy loňského roku jsou bezesporu stříbrná medaile seniorů ze Slovenska a obhajoba zlatých medailí na MS žen v Kanadě. Holky odjely do Kanady s velkou pokorou, protože jejich doménou je lov na řece. V Kanadě se však závodilo jen na jednom říčním sektoru a čtyři sektory byly lodní závody, což u nás v ČR v podstatě nemáme. Holky však vzaly přípravu poctivě a odjely na trénink do Anglie. Jsou to super rybářky na to, aby se dokázaly prosadit i na lodních závodech, a tak země lodních specialistek musely sklonit hlavy před našimi vítězkami. Navíc Katka Švagrová se stala mistryní světa v jednotlivcích a Eliška Marková přidala ještě stříbro! Stříbrná medaile kluků je nádherná, už jen tím, jakou stíhací jízdu, hlavně v posledním kole, naši kluci předvedli! V tak vyrovnané soutěži jakou mistrovství světa je, naši kluci porazili španělské družstvo rozdílem 26 umístění a přeskočili je na druhou pozici. Ivan Vančura jako novopečený trenér tak získal svou první trenérskou medaili."

Gratulujeme českým muškařům k získaným medailím, přejeme mnoho úspěchů v nové sezoně 2024 a těšíme se na shledání na veletrhu For Fishing.

Petrův zdar!

Za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová

 


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.