Položená - ocenění nejlepších sportovců ČRS za rok 2023

Vážení příznivci rybářského sportu,

jistě jste již zaznamenali, že v rámci letošního ročníku výstavního veletrhu For Fishing proběhne tradiční ocenění nejlepších sportovců ČRS. Medailisti z mezinárodních šampionátů v roce 2023 budou oceněni v rámci slavnostního vyhlášení, které proběhne v sobotu 24. 2. 2024 v areálu výstaviště v pražských Letňanech. Před touto událostí postupně podrobně prezentujeme všechny sportovní odbory, které ocenění získaly. Již jsme představili úspěchy rybolovné techniky, mušky, plavané, přívlače a nyní přinášíme loňský úspěch v odboru položené.

V druhé polovině září loňského roku (20.-23. 9.) se konalo 23. Mistrovství světa v lovu kaprů. Šampionát probíhal na přehradě Lac de Panneciére ve Franci. Bylo to teprve druhé mistrovství s účastí českého týmu. Naši závodníci podávali maximální výkon po celou dobu závodů, vrcholem byl závěrečný, drtivý finiš, kterým se katapultovali ze 7. na 3. místo. Česká reprezentace v položené tak slavila historický úspěch a přivezla ze šampionátu domů bronzové medaile.

Ocenění ČRS převezmou:

Miroslav Poupa

Jiří Zíbar

Oldřich Svoboda

Jindřich Týč

Richard Barát

Petr Janšta

Lukáš Biskup

Sergey Andreev

Patrik Dušák

Pavel Dušák

20230923 211146 newČeská reprezentace v položené slaví historický úspěch na MS v lovu kaprů 2023 ve Francii

Zeptali jsme se Miroslava Poupy, člena Odboru LRU položená při Republikové radě ČRS, jak hodnotí uplynulou sportovní sezonu: "Navzdory tomu, že je LRU položená jedním z "nejmladších" ze všech LRU odborů, podařilo se našim závodníkům uspět již při své druhé účasti na MS. Náš tým odjel na MS ve Francii na přehradu Lac Panneciere s pokorou, velkým respektem, ale zároveň zdravým sebevědomím."

"Již od samotného začátku závodů trvajících 72 hodin jsme se drželi v těsném kontaktu s absolutní špičkou nabitého startovního pole. Rozdíly mezi jednotlivými týmy byly však zcela minimální, proto mohl každý posun v umístění v sektoru, byť o jedno místo, znamenat výrazný posun v celkovém pořadí. Čtyři hodiny před koncem jsme se nacházeli v průběžném pořadí až na 7.místě. Díky drtivému finiši v závěrečných hodinách jsme se však vyšvihli až na úžasné 3. místo v historicky největší konkurenci 32 zemí! Cenu za největší ulovenou rybu MS převzal R. Barát a P. Janšta. Lukáš Biskup a Sergey Andreev skončili v soutěži dvojic na fantastickém 4. místě z 96 dvojic."

"Bylo nám ctí reprezentovat ČR i ČRS a věřím, že se nám v roce 2024 podaří do našich řad dostat "novou krev" z řad ÚS, kde LRU položená zatím nefunguje a doufám, že se nám bude dařit i na MS v lovu kaprů, které proběhne v září 2024 v Chorvatsku."

Gratulujeme české reprezentaci v položené k loňskému bronzu na světovém závodě a přejeme mnoho úspěchů do další sezóny 2024.

Za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.